Welcome to the KeepItPrinting.com forums! The doctor is IN.

          
                                                            

Your business can be seen here! Prime spots available!
             

Please consider making a voluntary donation if you find these forums helpful. Thank you.
Home of the Kip Doctor!            REGISTER: In order to register for our forums please send an E mail to kiptech@earthlink.net stating what user                                                               name and password you would like. This is now required due to all the spambots that have been registering.
KeepItPrinting.com Forum Index KeepItPrinting.com
The "unofficial' and "unauthorized" KIP info site.


3000 scanner

 
Post new topic   Reply to topic    KeepItPrinting.com Forum Index -> KIP 3000 and 3100
View previous topic :: View next topic  
RLE
medical school freshman


Joined: 27 Oct 2006
Posts: 22

 PostPosted: Wed Jul 19, 2017 4:49 pm    Post subject: 3000 scanner Reply with quote Back to top

Insert an original for either Copy or ScanToFile: The unit detects the original
and it's all systems go, but it does not physically pull in the original and then "original misfeed" is displayed.

Have a feeling the scanner motor or motor driver is the culprit.

Would like to check the motor operation in the Device Operation Mode, but the scanner motor is not listed in this operation. (?)

Any ideas?
 
View user's profile Send private message
RLE
medical school freshman


Joined: 27 Oct 2006
Posts: 22

 PostPosted: Wed Jul 19, 2017 5:22 pm    Post subject: Reply with quote Back to top

I can open the scanner just enough to physically push an original through by hand. When I do that the unit produces a copy. All the scanner functions appear to work except the motor.

Maybe it's time to replace the scanner Power Board where the motor driver is located?

Anyone seen this?
 
View user's profile Send private message
slyman
doctor


Joined: 23 Apr 2008
Posts: 449
Location: Sherbrooke,Quebec

 PostPosted: Thu Jul 20, 2017 5:18 pm    Post subject: Reply with quote Back to top

I don't remember exactly but I thing there is a driving belt who's driving all the rollers, is this one is ok ?

Maybe a bad sensor ? Interchange it with another for testing.

I've already replace some scanner main pcb for differents problems, if you have one spare, just test it and see.

Scanner firmware ?

good luck
 
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
RLE
medical school freshman


Joined: 27 Oct 2006
Posts: 22

 PostPosted: Wed Aug 23, 2017 4:20 pm    Post subject: Reply with quote Back to top

Yes, the belt is in place, good and tight.

The lead sensor, it detects the original when inserted. The trail edge sensor is good, I can physically push and pull a document through the scanner and successfully scan the document without error.

I was hoping there was a way to test the scanner motor function before replacing parts, looks like I have no option at this point.

Thanks for the reply!
 
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KeepItPrinting.com Forum Index -> KIP 3000 and 3100 All times are GMT - 3.5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum