Welcome to the KeepItPrinting.com forums! The doctor is IN.

          
                                                            

Your business can be seen here! Prime spots available!
             

Please consider making a voluntary donation if you find these forums helpful. Thank you.
Home of the Kip Doctor!            REGISTER: In order to register for our forums please send an E mail to kiptech@earthlink.net stating what user                                                               name and password you would like. This is now required due to all the spambots that have been registering.
KeepItPrinting.com Forum Index KeepItPrinting.com
The "unofficial' and "unauthorized" KIP info site.


Sharp Lines

 
Post new topic   Reply to topic    KeepItPrinting.com Forum Index -> KIP 7100
View previous topic :: View next topic  
ratmycue
medical school freshman


Joined: 18 Aug 2010
Posts: 21

 PostPosted: Thu Mar 30, 2017 3:34 pm    Post subject: Sharp Lines Reply with quote Back to top

Hi Guy's Really need some of your assistance. I have a 7100 and it is producing sharp lines in the length and width direction when printing a test page, it also produces these lines when printing with the driver from computer. [The fault is not apparent when producing copies]!! Any help appreciated.
firmware level K-129-102
Printer eprom level U124x05A
initial Software version 7.4.169
ips sofwtare version 7.4.794 -01 Patch installed
 
View user's profile Send private message
mark in vegas
doctor


Joined: 20 Oct 2010
Posts: 1698
Location: Las Vegas, NV

 PostPosted: Fri Mar 31, 2017 12:47 pm    Post subject: Reply with quote Back to top

Lines length and width is a bit confusing. Moving on, there aren't too many causes for a sharp line.

Dirty CIS glass
Crud on the printhead
Wires
Scratched drum

Can you post a photo of the defect?
_________________
Regards,
Mark
RVN 68-69
“You can get more with a kind word and a gun than you can with a kind word.” Professor Erwin Corey
 
View user's profile Send private message
Placebo
intern


Joined: 06 Dec 2012
Posts: 112

 PostPosted: Mon Apr 17, 2017 9:49 pm    Post subject: Reply with quote Back to top

Does it do it when printing from Request or Printnet?

Have you tried updating or re-installing the driver? Is the driver set for GL or KIPscript?
 
View user's profile Send private message
dlee
doctor


Joined: 07 Nov 2006
Posts: 1348
Location: E. Syracuse NY

 PostPosted: Thu Apr 20, 2017 4:17 pm    Post subject: Reply with quote Back to top

This is an odd one.

The only time I've ever seen random vertical and horizontal (and even diagonal) "digital" lines are when GL and Script are selected against what the file requires.

Are the test prints, the sample prints out of the UI or are you sending a test print from the WPD? Not sure why they'd show up on internal test prints.
 
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ratmycue
medical school freshman


Joined: 18 Aug 2010
Posts: 21

 PostPosted: Fri May 05, 2017 3:21 pm    Post subject: Reply with quote Back to top

Placebo wrote:
Does it do it when printing from Request or Printnet?

Have you tried updating or re-installing the driver? Is the driver set for GL or KIPscript?


yes happens on both and also happens on internal test prints!! The lines are in the verticle direction. We have also taken the ips from this machine TO another 7100 for testing and the same lines appear on the internal test prints of the tested machine !!!!
 
View user's profile Send private message
dlee
doctor


Joined: 07 Nov 2006
Posts: 1348
Location: E. Syracuse NY

 PostPosted: Fri May 05, 2017 3:54 pm    Post subject: Reply with quote Back to top

So it's definitely a digital line image being created in the controller (software). I guess I would try to reghost the controller. AS long as the issue moves with the controller, I would probably go this route. You can try to reset back to factory in the service mode or just go ahead and ghost from dvd.
 
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ratmycue
medical school freshman


Joined: 18 Aug 2010
Posts: 21

 PostPosted: Mon May 08, 2017 8:32 pm    Post subject: Fixed Reply with quote Back to top

Cheers dlee, It was in fact the software, checked some bulletins regarding serial number cut ins/ IPS types regarding correct software versions and it seems we had too high a system software 7. 4. 794.01.??? We went with version 7.4.544.01 and the problem is solved. This is a unit we picked up for refurbishing and sale so the HD was either changed or had this new version that was causing the issue!! Thx Guy's this place rocks.
 
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    KeepItPrinting.com Forum Index -> KIP 7100 All times are GMT - 3.5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum